KINDERCOACHING

Kinderen komen met verschillende hulpvragen bij mij. Dit kan een hulpvraag vanuit de ouders of vanuit het kind zelf zijn. Het kind ondervindt ergens last van en heeft moeite om met een bepaalde situatie om te gaan. Ik kijk voorbij een eventueel ‘label’ wat het kind heeft. Samen met het kind kijk ik naar wat er nodig is om problemen bespreekbaar te maken, zelf dingen op te lossen en met lastige situaties om te gaan. Dit doe ik op een manier die bij het kind past. Kinderen vinden coaching leuk, omdat ik de methoden laat aansluiten op de interesse van het kind. Het kind hoeft nergens in te passen maar ik maak het passend.

WAAR KAN IK JULLIE IN ONDERSTEUNEN?

✔ Hooggevoeligheid
✔ Overprikkeling
✔ Laag zelfbeeld
✔ Piekeren
✔ Moeite met emoties uiten
✔ Weinig zelfvertrouwen
✔ Onrust/stress
✔ Heimwee
✔ Moeite met (in) slapen
✔ Verwerken van scheiding
✔ (Faal) angst
✔ Moeite met loslaten (afscheid)
✔ Boosheid / driftbuien
✔ Weerbaarheid
✔ Bedplassen/ongelukjes
✔ Negatieve gedachten
✔ Omgaan met moeilijke situaties
✔ Grenzen bewaken
✔ Geen zin in school hebben
✔ Eenzaamheid (anders voelen)
✔ Rouwverwerking
✔ Plek in het gezin

Ik ‘fix’ geen problemen maar kijk naar de kwaliteiten van het kind. Ik haal eruit wat erin zit. Kinderen weten heel goed hoe ze zelf iets kunnen oplossen. Het is aan mij om ze te helpen dit te laten inzien of zich te kunnen uiten naar een ander. Het is niet alleen heel fijn om erkend te worden in je kwaliteiten maar ook waardevol om te weten hoe je deze positief kunt inzetten.

WELKE METHODEN GEBRUIK IK?

Ik heb een breed scala aan methoden die ik inzet tijdens coaching. Sommige kinderen vinden het veel fijner om buiten te zijn. Dan pas ik de sessies hierop aan en gaan we lekker naar buiten.

Poptalk methode Ik werk met playmobil poppetjes en met dieren speelgoed om kinderen situaties neer te laten zetten die ze niet gemakkelijk kunnen uitspreken. Op deze manier kan een kind vertalen wat er innerlijk gebeurd. Ik ben gecertificeerd Poptalk coach.

Een taal erbij (Familie) opstellingen met poppetjes.

Creatieve werkvormen Schilderen, knutselen, tekenen, kleien.

Lichaamswerk Lichaamshouding, lichaamstaal, woedecircuit.

Visualisatieoefeningen Afsluiten voor prikkels en ontprikkeling.

Mindset methoden Geven inzicht in je manier van denken. Ik gebruik hiervoor verschillende growth/fixed mindset methoden.

Spelvormen Kwaliteitenspel, handpoppen, emotiemeter.

Boeken Ik werk met leuke kinderboeken die aansluiten op het desbetreffende onderwerp. Voorbeelden hiervan zijn: Tijger, tijger is het waar? De leeuw in de muis, Het meisje dat nooit fouten maakte, Bang mannetje, Mijn fantastische elastische brein, Laat maar los koala etc. Deze boeken combineer ik met verschillende werkvormen.

Hoe fantastisch is het als je op jonge leeftijd al weet wat je kwaliteiten en talenten zijn? Wat betekent dat voor de rest van je leven? Ik ben ervan overtuigd dat dit een positieve werking heeft op het zelfbeeld en dus het zelfvertrouwen van kinderen. Wensen we dat niet allemaal?