Ik wil je graag meenemen in mijn verhaal. Hoe ben ik gekomen tot waar ik nu ben en waarom is het voor mij zo belangrijk om kinderen een podium te geven?

Begrip en erkenning zijn ontzettend belangrijk voor opgroeiende kinderen, voor iedereen trouwens.

Ik ben Laura, 34 jaar en gediplomeerd kindercoach. Samen met mijn man, twee dochters Olivia (6) en Rosalie (4) en kat Lola woon ik in Amersfoort.

Ik ontdekte 9 jaar geleden door mijn huisarts dat ik hoog sensitief ben. Eindelijk kwamen er antwoorden op mijn vragen. Hoe kan het dat ik me altijd zoveel aantrek? Dat ik feilloos doorheb of mijn gesprekspartners oprecht menen wat ze zeggen? Dat ik erg opmerkzaam ben en gevoelens van anderen mij kunnen overspoelen? Ik voelde me anders en dat maakte me onzeker en onrustig.

Na coaching en veel onderzoek heb ik geleerd hoe ik mijn sensitieve eigenschap voor me kan laten werken. Ik houd niet van stempels en etiketten en wilde vooral weten hoe ik mijn sensitiviteit positief kon inzetten. Ik las veel van hetzelfde. De goedbedoelde adviezen waren niet op mij van toepassing en ik voelde me niet begrepen. Ik geloof niet in ”one size fits all”. Iedere persoon heeft iets anders nodig want iedereen is uniek.

Zoals ik net beschreef ben ik moeder van 2 dochters. Beide dochters zijn hooggevoelig op hun eigen manier. Waar mijn oudste dochter erg sensitief en introvert is heeft mijn jongste dochter juist een erg sterke wil en is zij meer extravert. Dit uitte zich in woede uitbarstingen en veel drift. Ik ben een beelddenker en in beide kinderen herken ik ook het beelddenken.

Het was voor mij ontzettend fijn geweest als er tijdens mijn kindertijd meer bekend was over hooggevoeligheid en beelddenken. Als je je anders voelt dan ‘de rest’ kun je hier last van ervaren. Ik vond het erg lastig om fouten te maken, wilde alles meteen goed doen en werd onzeker.

Ik weet hoe het voelt om last te ervaren van het hooggevoelig zijn en geen idee te hebben wat je ermee moet. Ik weet hoe het voelt als niemand je ECHT begrijpt en wat het met je doet als iemand je WEL begrijpt. Ik weet wat het met je doet als je je aanpast aan de ‘andere kinderen’ en wat de consequenties hiervan kunnen zijn op latere leeftijd. Ik weet wat het kost om jezelf later weer terug te moeten vinden. Geloof me…dat zou ik voor niemand willen.

Ik wilde mijn expertise inzetten voor kinderen en besloot een HBO Kindercoach opleiding te volgen. Ik heb een specialisme in HSP gedaan. Ik zet nu mijn sensitieve eigenschap in tijdens gesprekken met kinderen en ouders.

Hierna heb ik ook de opleiding tot gecertificeerd coach ‘Ik leer anders’ gevolgd om zo jonge beelddenkers te kunnen helpen met hetgeen waar ze tegenaan lopen op school.

Alle kinderen zijn welkom bij mij, hooggevoelig of niet. Ik wil kinderen handvatten geven om zich te kunnen uiten. Ik wil kinderen erkenning geven in hoe ze zich voelen en zijn. Hoe fantastisch is het als je op jonge leeftijd al weet wat je kwaliteiten en talenten zijn? Wat betekent dat voor de rest van je leven? Ik ben er van overtuigd dat dit een positieve werking heeft op het zelfbeeld en dus het zelfvertrouwen van kinderen.

Ik ben aangesloten bij Adiona, beroepsorganisatie voor kindercoaches. Ik heb de volgende opleidingen gedaan:

  • HBO opleiding Kindercoach met specialisatie HSP
  • Opleiding ‘Ik leer anders’ voor kinderen die beelddenken
  • Opleiding Poptalkcoach  


 

Funfacts

Ik zing hardop mee tijdens het hardlopen

✔ Ik ben gek op koffie en drink er minimaal 6 op een dag

✔ Ik heb last van heimwee

✔ Ik heb totaal geen groene vingers

✔ Ik houd van muziek als Queen en The Dire Straits (met dank aan mijn vader)

✔ Ik ben een bakkersdochter en had dus al op jonge leeftijd een bijbaan

✔ Geschiedenis vind ik heel boeiend

✔ Ik houd van kunst en mooie dingen in mijn interieur

✔ Ik houd van vage Scandinavische series

En nu meer over jou.

Ik ben oprecht heel benieuwd wie jij bent. Wat maakt het dat je mijn site bezoekt? Waar loop je tegen aan? Waar kan ik je mee helpen? Als er op dit moment iets is waar je in vast loopt en je hebt het idee dat ik je kan helpen, vul hieronder het formulier in.

Ik geloof dat alle ouders het beste voor hebben met hun kind. Je doet alles met de beste intentie. Ik bied jou een vertrouwde en veilige omgeving zodat je je kunt openstellen over de problemen die er spelen. Mijn benadering is open en zonder oordeel. Ik bied oprechte aandacht en een luisterend oor. Het is belangrijk om een match te hebben als het over coaching gaat. Ik houd van transparantie en eerlijkheid. Ook als ik denk dat er doorverwezen zal moeten worden naar een andere coach of een andere manier van hulp zal ik dat delen.

Aarzel dus niet om mij vrijblijvend te contacten door onderstaand formulier in te vullen. Laten we kennismaken! Ik reageer van maandag t/m vrijdag binnen 24 uur op je bericht.

CONTACT