Mijn verhaal is misschien niet zo anders als dat van jou….Ik heb op jonge leeftijd gekozen voor een studie waar ik op dit moment ‘niks’ meer mee doe. Gedurende de tijd leerde ik mijzelf beter kennen. Wat wilde ik wel en wat niet. Heb ik nog steeds dezelfde passie als toen? Dat vroeg ik me steeds vaker af.

Begrip en erkenning zijn ontzettend belangrijk voor opgroeiende kinderen, voor iedereen trouwens.

Ik ben Laura, 33 jaar en gediplomeerd kindercoach, gespecialiseerd in hoog sensitiviteit. Samen met mijn man, twee dochters Olivia (5) en Rosalie (4) en kat Lola woon ik in Amersfoort. Na mijn Bachelor en jobs als accountmanager heb ik besloten mijn hart te gaan volgen.

Ik ontdekte acht jaar geleden hoog sensitief (HSP) te zijn. Er vielen opeens heel veel dingen op zijn plek. Hoe kon het dat ik me altijd zoveel aantrok? Dat ik feilloos doorhad of mijn gesprekspartners oprecht meenden wat ze zeiden of niet? Dat ik erg opmerkzaam ben en gevoelens van anderen overneem? Dat ik na een dag werken in de auto naar huis niet meer wist wat er allemaal gebeurd was die dag en hoe ik me zelf voelde? Na lang genoeg ploeteren en proberen te voldoen aan mijn eigen hoge eisen werd het opeens te veel.

Mijn huisarts adviseerde een boek over hoog sensitiviteit. ‘Wellicht herken je je er in’, zei ze. Hoog sensitiviteit, wat is dat nou weer? Ik vond het een beetje zweverig klinken. Ik heb een nuchtere kant en was sceptisch. Al op pagina 2 ging er een wereld voor mij open. Ik ben dus niet de enige! Hier wilde ik alles over weten. Wat was deze erkenning fijn.

Na coaching en veel zelfstudie heb ik geleerd hoe ik mijn sensitieve eigenschap voor me kon laten werken. Ik houd niet van stempels en etiketten en wilde vooral weten hoe ik mijn sensitiviteit positief kon inzetten. Ik las veel van het zelfde. De goedbedoelde adviezen waren niet op mij van toepassing en ik voelde me niet begrepen. Ik geloof niet in ”one size fits all”. Iedere persoon heeft iets anders nodig want iedereen is uniek. Het heeft heel wat jaren gekost om mezelf en deze eigenschap beter te leren kennen.

Zoals ik net beschreef ben ik moeder van 2 dochters. Mijn oudste dochter Olivia is net als ik hoog sensitief. Het was voor mij ontzettend fijn geweest als hier tijdens mijn kindertijd meer bekendheid over was. Toen ik veel van mezelf terugzag bij haar ben me meer gaan verdiepen in hoog sensitieve kinderen (HSK). Begrip en erkenning zijn ontzettend belangrijk voor opgroeiende kinderen, voor iedereen trouwens. Ik wilde haar begrijpen en er voor haar zijn.

Ik weet hoe het voelt om een HSK te zijn en het als een last mee te moeten dragen. Ik weet hoe het voelt als niemand je ECHT begrijpt en wat het met je doet als iemand je WEL begrijpt. Ik weet wat het met je doet als je je aanpast aan de ‘andere kinderen’ en wat de consequenties hiervan kunnen zijn op latere leeftijd. Ik weet wat het kost om jezelf later weer terug te moeten vinden. Geloof me…dat zou ik voor niemand willen.

Psychologie en coaching hebben altijd mijn interesse gehad en ik zocht meer diepgang in mijn werk. Ik wilde me vooral op kinderen richten. Kinderen zijn puur en onbevangen. Ze zijn flexibel en hebben een fantastische manier van kijken naar de wereld en ‘problemen’. Dit trekt mijn nieuwsgierigheid. Kinderen hebben nog geen patronen en maskers ontwikkelt die wij als volwassenen wel hebben. Ik besloot een HBO Kindercoach opleiding te gaan volgen met als specialiteit HSP. Ik wil kinderen handvatten geven om zich te kunnen uiten. Ik wil kinderen erkenning geven in hoe ze zich voelen en zijn. Hoe fantastisch is het als je op jonge leeftijd al weet wat je kwaliteiten en talenten zijn? Wat betekent dat voor de rest van je leven? Ik ben er van overtuigd dat dit een positieve werking heeft op het zelfbeeld en dus het zelfvertrouwen van kinderen.
 
Ik heb geleerd te kijken naar wat er wel is in plaats van wat er niet is en deze ruime blik gun ik iedereen.


 

Funfacts

Ik zing hardop mee tijdens het hardlopen

✔ Ik ben gek op koffie en drink er minimaal 6 op een dag

✔ Ik heb last van heimwee

✔ Ik heb totaal geen groene vingers

✔ Ik houd van muziek als Queen en The Dire Straits (met dank aan mijn vader)

✔ Ik ben een bakkersdochter en had dus al op jonge leeftijd een bijbaan

✔ Geschiedenis vind ik heel boeiend

✔ Ik houd van kunst en mooie dingen in mijn interieur

✔ Ik houd van vage Scandinavische series

En nu meer over jou.

Ik ben oprecht heel benieuwd wie jij bent. Wat maakt het dat je mijn site bezoekt? Waar loop je tegen aan? Waar kan ik je mee helpen? Als er op dit moment iets is waar je in vast loopt en je hebt het idee dat ik je kan helpen, vul hieronder het formulier in.

Ik geloof dat alle ouders het beste voor hebben met hun kind. Je doet alles met de beste intentie. Ik bied jou een vertrouwde en veilige omgeving zodat je je kunt openstellen over de problemen die er spelen. Mijn benadering is open en zonder oordeel. Ik bied oprechte aandacht en een luisterend oor. Het is belangrijk om een match te hebben als het over coaching gaat. Ik houd van transparantie en eerlijkheid. Ook als ik denk dat er doorverwezen zal moeten worden naar een andere coach of een andere manier van hulp zal ik dat delen.

Aarzel dus niet om mij vrijblijvend te contacten door onderstaand formulier in te vullen. Laten we kennismaken! Ik reageer van maandag t/m vrijdag binnen 24 uur op je bericht.