VOOR HET KIND

Iedereen voelt zich weleens verdrietig, boos of alleen. Soms lukt het niet om hierover te praten met papa en mama, school of je vriendjes en vriendinnetjes. Misschien vindt je het lastig om hierover te praten of misschien snappen zij jou niet. Bij mij mag je over alles praten. En als je niet wil praten dan zeg je toch lekker niks? Alles kan en mag en niks moet.

Misschien heb je moeite met hardop praten in de klas, moet je een spreekbeurt geven en vind je dit heel erg spannend, zijn er kinderen in de klas die niet aardig tegen je doen, snapt de juf of meester je niet, vind je het lastig om in jezelf te geloven, heb je last van buikpijn of hoofdpijn en weet je niet waardoor, vind je het lastig om fouten te maken, kun je opeens heel erg boos worden zonder dat je echt weet waarom en heb je hier later spijt van. Hoe ga je hiermee om?

Er zijn veel leuke manieren om moeilijke dingen op te lossen. Samen met mij ga je op zoek naar een manier om dit zelf op te kunnen lossen. We gaan alleen dingen doen waar jij blij van wordt. Houdt je van schilderen, tekenen, playmobil, voetballen, dansen, spelletjes, lezen, knutselen, kleien, toneelspelen, bouwen, naar buiten gaan en veel bewegen? Je mag het me vertellen!

Ik ben er voor jou en praat af en toe ook met papa en mama. Wat ik met papa en mama bespreek overleg ik eerst met jou. De dingen die je in vertrouwen tegen mij vertelt blijven tussen ons. Want weet je nog? Ik ben er voor jou!

O ja, ben je een jongen? Let niet op de foto’s van de kleine meisjes hoor. Dat zijn mijn dochters en ik had gewoon geen jongen in mijn buurt die op de foto wilde ;).

Bij mij is iedereen welkom, waar je ook mee zit, dus ook jij! Het maakt niet uit wie je bent en hoe je je voelt. Het gaat me gewoon om jou.